Koninklijk varen

We zitten op onze laatste vaardag aan boord van de Rhapsody of the Seas van de Royal Caribbean. Acht dagen lang voelen gasten zich hier koning. De bedienden staan 24 uur per dag en 8 acht lange dagen voor hun gasten uit alle continenten in het gelid met eten, drinken, vermaak en een vriendelijke groet. Je koning voelen is echter één, maar je ook daadwerkelijk als koning gedragen is voor ons nuchtere en bescheiden Hollanders een ergernis van tijd tot tijd.

 
Zeg het maar … willen we een lid van dit tijdelijk koninkrijk rare, medium of well done gebakken, met of zonder vetrandjes, geolied of geflambeerd? Het assortiment is uiterst gevarieerd net zoals de vulling die zorgvuldig en veelvuldig opgebouwd is uit de talloze restaurants en buffets op het schip. Wij slaan deze bakplaat op Deck 9 gade vanonder de ring bij het raam op een stoel. Hebben lekker uitgeslapen in onze hut en de shift naar het Deck om 07.00 uur gemist!
  
En zeg nu zelf … het uitzicht bij het raam is een stuk aangenamer! Ieder kwartier een ander land in zicht met een heerlijk briesje vanaf zee die onze huid bronst maar spaart op ons linnen jubileum van samenzijn.

  
Minnaar, vriend en baken E. en ik vieren dit in Hollandse style! Onze S. richt zich ondertussen op de internationale betrekkingen in de jacuzzi met een afdakje.

  
en zo nu en dan brengen internationale betrekkingen een goed resultaat!

  
Tijd vliegt wanneer je leut hebt, voor je het weet moeten de koffers gepakt worden, die vanavond opgehaald worden, er moet nog een formeel diner worden genuttigd en een bezoek worden gebracht aan de luxe shops. We rennen door de inmiddels bekende gang naar onze hut.

  
Dag lieve lakeien! Bedankt voor de goede service!

  
En dan worden we met een briefje gesommeerd ons te melden bij de informatiebalie. We zijn over ons creditcard limiet heen! Schrik! We zijn de inname van de dagelijkse ‘gratuities’ (fooien) van ons dagelijkse royale verblijf vergeten. De Griekse Euro’s worden ingewisseld voor US Dollars om ons bewust lage limiet aan te vullen. De koers is niet gunstig, maar het wisselgeld bevalt S. wel. Hij racete deze er gewoon door!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.