Vakantiedia in Chania (Kreta – Griekenland)

  

De eerste aanblik op de haven van vandaag nodigt niet bepaald uit.

  
Maar na een transferia met de bus hebben wij een top dag in het lieve stadje Chania. Een korte landdag want om 14.30 uur moeten we terug zijn op het schip.

Chania (Grieks: Χανιά, soms ook vertaald als Hania of Xania) is een gemeente en de op één na grootste stad van het Griekse eiland Kreta. De stad is gelegen aan de noordkust in het westen van het eiland. Het was tussen 1841 tot 1971 de hoofdstad van het eiland Kreta en beschikt tegenwoordig over een haven en een vliegveld. Chania is sedert 2011 een fusiegemeente (dimos) in de Griekse bestuurlijke regio (periferia) Kreta.  
We spekken de Griekse economie en religie met onze cash euro’s. Opnieuw wordt er een kaarsje aangestoken en nog één van S. voor alle hemelenden dieren. Wij rekenen dit goed!

  
Maar je kunt natuurlijk doorslaan zoon. Uit solidariteit met een bedelende vrouw dezelfde pose aannemen bijvoorbeeld. Ook deze vrouw heeft een prima dag niet in de laatste plaats omdat haar hond gelijkenis vertoond met onze trouwe viervoeter thuis.

  
En dan is er in de middag BREAKING NEWS aan het schipfront te melden. We hebben sociaal contact op kinderlijk niveau. S. Goes British. Lange tijd vertoeft hij in de jacuzzi en de communicatie verloopt voornamelijk via waterspetters. Slechts één keer was er een interventie nodig om een twist tussen de deelnemende landen te beslechten toen een vrouwelijke lidstaat haar ongenoegen uitte over de bullie’s, maar dat heeft zijn mamma met haar vader in welteverstaan Engels opgelost.

Wij zien onze laatste en tevens voor ons feestelijke vaardag morgen opeens nog zonniger tegemoet 🙏.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.