Hot, hot, hot feessie in Bodrum Kalesi (Kasteel van Sint Petrus in Turkije)

  

Goedemorgen! Vintage style in Bodrum vandaag. Ik zeg Ahoy!

  
Met een bootje varen we vandaag naar het kasteel van Sint Petrus in Bodrum. Tijdens het wachten op het bootje voelen we het al. Dit wordt een heet dagje in de minder goede zin van het woord. Het angstige vermoeden komt ook uit bij aankomst. Voor de voeten van de vrouw van koning Mausolos vallen de honden al vroeg van het dak. 

Deze middeleeuwse burcht, het symbool van de stad, domineert de haven van Bodrum. De 15de eeuwse burcht is gedeeltelijk opgebouwd uit de stenen van de graftombe van koning Mausolos. De burcht is is dagelijks te bezoeken en een bezoek neemt al snel zo’n 3 uur in beslag. Binnen de muren liggen een aantal musea, zoals het onderwater archeologie museum, die een goede impressie van de geschiedenis van Bodrum geven. (Travelmarker)”

  

Na de nodige krachttermen, slokken water en met de wilskracht van een “hardcore toerist” weten we de top te bereiken.

  
En hier hebben we ons nog meer zeurende en bijna verdampte kind achtergelaten …

  

Een overblijfsel van een toerist die het niet gered heeft in de burcht. E. heeft hetzelfde hoedje.

  
en dit doet de kasteeldeur dicht, zelfs de iPhone oververhit!

We nemen dan ook vroeg het bootje terug naar het schip en vergapen ons aan de grote jachten die we onderweg tegenkomen. Op het schip aangekomen rest ons een welverdiende siësta in de hut geboren uit overmacht. Het blijft moeilijk om op al onze zonvakanties een ligbed te bemachtigen. Ook nu vissen we weer achter het net. 

Het avondprogramma, na onze gang door het wereldrestaurant (S. mag geen vreetschuur meer zeggen, dus laten we dat hier ook maar niet meer doen), is een fantastisch optreden van Tracey Shield. Wie? Een dame die een geweldige imitatie doet van Celine Dion (http://traceyshield.com/) en in 2000 de Soundmixshow in de United Kingdom won. Een giller volgens S. … en wij zijn voor het gemak blij dat hij het grappig vond 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.