In dubio over Pinokkio

img_4728Hallo opa Klaas,

Wij kijken inmiddels terug op een uiterst merkwaardige en inspannende herfstvakantie. Ons werd de bijna onmogelijke maar onvermijdelijke opdracht gegeven je huurwoning in vier vakantiedagen leeg te halen en bezemschoon op te leveren.

3F8B5365-6C5A-4EA0-AEA0-46D16F2D8B38

We hoeven echter geen ‘spijkers op laag water te zoeken’ met de om de ca. 20 centimeter aanwezige spijkers en moeren in de muren en deuren van je gezellige huurwoning. Deze zorgvuldig met allerhande brocante curiosa behangen nagels, gaven ons bij voorbaat al een unheimlich vakantiegevoel.

Gelukkig hebben je aardige en potige (en natuurlijk Duitse) vriendinnen van de vlooienmarkt, waar je groot kind aan huis was, ons heel goed geholpen. Nooit eerder hebben we allerhande lampen, huishoudelijke apparatuur, glaswerk, kleding, levensmiddelen (al dan niet over datum), drankflessen (waar de eerste borrel de fles al had verlaten), kruiden (veel pittige potjes en zakjes), beelden en beeldjes (met of zonder handen, voeten en toebehoren) en zoveel meer spullen zo snel een huis zien verlaten. Waarschijnlijk verlangden de spullen net zo veel terug naar hun plaats van herkomst als wijzelf. Toen de resterende elektrische apparatuur, het witgoed en de meubelstukken ook verlangend naar de deur keken en tegen een kleine vergoeding door andere geïnteresseerden werden geadopteerd, nam de pit en girlpower enigszins af. Logisch!

Waar is Mien Dobbelsteen als je haar nodig hebt?

img_5899

Als de inboedel weg is, wordt ons duidelijk dat alle spullen in je ‘museum’, je gezelligheid, je koffie en een meewerkende cliënt grote obstakels moeten zijn geweest voor je flexibele en geadoreerde schoonmaakster. Weet dat we ons (as)best hebben gedaan om wel tot een bezemschoon resultaat te komen.

Tuinhuisje

40D63D52-F4F3-4AE2-84A9-1C95CA0D2822Je tuinhuisje stond al bij aanvang van je laatste reis onder bijzondere belangstelling van de buurman én de woningstichting. De één wilde het bijgebouw op gemeentegrond dolgraag hebben, van de ander moest het natuurlijk voor de sleuteloverdracht weg. Een win-win situatie dachten wij. Helaas gaf je vriend van daarnaast na herhaaldelijk herinneren en aandringen op dé dag des oordeels geen soelaas meer. Gelukkig konden we het huisje alsnog in een Ikea-pakketje zonder beschrijving op tijd bij hem afleveren. Een flinke bos hout voor de deur in barre tijden is altijd meegenomen toch!

Pinokkio

De hele regenachtige week heeft je Pinokkio alle heisa rondom het huis gadegeslagen. Het mannetje, net als jij in 1940 geboren, bleef tot het laatste moment op de nominatie voor een plekje bij ons thuis in Groningen. Als op de laatste dag de zon doorbreekt zijn we er uit. Na vier dagen in een omgeving waar we door de groeiende neuzen vaak het bos niet meer zagen, hebben we besloten dat het voor Pinokkio met de geschonden rug en voet het beste is om in zijn vertrouwde streek te blijven. Wij hopen dat je hier begrip voor hebt.

Sommige mensen waarvan je dacht dat ze te vertrouwen waren, blijken ineens familie te zijn van Pinokkio

Groetjes,

SAME

PS: Heel veel andere speciale items uit je inboedel hebben al een plekje bij ons in de garage in Groningen gevonden. Merendeel van deze ‘waardevolle’ schatten worden inmiddels aangeboden én prima! bekeken op Marktplaats same4u

One comment

 • Wat is dat prachtig verwoord, Heb het met heel veel plezier gelezen.
  Opa Klaas zit daar boven zachtjes voor zich uit te grinniken. Goed gedaan zeg ik.
  Heb al geprobeerd muziek uit het orgel te krijgen maar dat wordt nog een hele toer, ben direct nog geen Klaas.
  Groetjes, Joris

  p.s. Het wordt over twee weken er op of er onder met de FC.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.