Niets is wat het lijkt

De regen verfrist onze tuin en ontdoet deze van de alcoholdampen, sigarettenas en de lucht van de populaire multi-culti voeding van de avond ervoor. Er is opnieuw een warme dag voorspelt, maar niets is wat het lijkt.

Er was veel gesproken die avond. De schoolvriendinnen hadden de inzet van de avond goed begrepen. Spreken was zilver op het 25-jarige jubileum van het examenjaar!

De bijeenkomst was uniek. Via diverse Social Media kanalen wordt frequent contact onderhouden, maar voor een bijeenkomst van 5 power vrouwen moeten agenda’s worden getrokken, afspraken worden verzet, kinderen worden ondergebracht en partners worden gemasseerd. Spoedvergaderingen zijn gelukkig zelden nodig. Weinig berichten en likes zijn een signaal dat er wat aan de hand is. Een groepsapp brengt dan uitkomst in minder goede tijden.

Het favoriete gesprekspunt was, is en zal blijven: relaties. Hoe houd je de boel op dit gebied een beetje lekker als onafhankelijke gebonden vrouw?

De “het gras is altijd groener” coalitie bleek lichtelijk in de meerderheid hoewel de oppositie voor het optimale geluk en genot ook punten scoorde. Met een schuin oog wierpen de onafhankelijke moeders uit het gezelschap een blik op het kunstgras. Niets is wat het lijkt.

Er ontstond een discussie over het veranderen van de Facebook status. Een motie voor het verfijnen van de status “ingewikkelde relatie” zal worden ingediend.

Pauzes in de verhitte gesprekken waren voor de bestelling van goedkope doch uiterst prikkelende slips uit Amsterdam via de ondernemende vriendin met een neusje voor dit soort zaken. Vanwege haar zakelijke- en kritische instelling is het dragen van de slips sinds enkele jaren een selfie voor onze directeur-grootaandeelhouder. Niets is wat het lijkt.

Veel te laat en low battery van alle wijn, snacks en diepgravende gesprekken sleepten de vriendinnen hun lijven van de tuinbank. Wat restte waren de restanten van de plakband die de beginnende verzakkingen en uitstulpingen van hun lichaam zouden verhullen. De cosmetische vriendin vertrok sportief op de fiets, de directeur met de taxi, één ‘die hard’ werd gehaald door haar man en onze diva crashte zonder genot op het logeerbed van de gastvrouw.

De zon is terug. De hoofdpijn weg. Mijn vent is terug van zijn mannenweekend. Ik kijk in de tuin en zie hem slapen op de tuinstoel tussen de kruimels van de Snacks and the City party.

Dit is echt, maar zwijgen is goud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.