Een krasse reisdag

2016-08-09 12.48.16

Nog voor de wekker van 04.30 uur (!) worden we gewekt door donder en bliksem in het Amsterdamse. We vliegen om 09.20 uur maar zijn graag voorbereid op de extra controles op (de weg naar) het vliegveld. Onze shuttle bus vertrekt op een veilig tijdstip van 06.00 uur, dus er is nu ook nog tijd voor ontbijt. Het is blijkbaar te vroeg voor zowel boeven als boevenvangers, want om 07.00 uur zitten we zonder extra controles al bij de gate en menen we onze nieuwe koffers met regenboog kleuren al aan boord te zien gaan. Na een eveneens vlekkeloze vlucht realiseren we ons pas dat we dit keer een ‘georganiseerde’ reis gaan maken.

2016-08-09 15.17.34

Op het vliegveld van Palma de Mallorca worden we welkom geheten door een Krasse pensionado, die ons verder leidt naar opnieuw een shuttle en ons varende hotel voor de komende week; de Costa Fascinosa. Onder het Nederlandse gezelschap gelukkig ook een aantal kinderen van S. zijn leeftijd. Dit belooft een relaxed verblijf te worden én een spoedig herstel op deze hele grote verpleegafdeling op zee.

De extra informatiebijeenkomst voorafgaand aan de ‘drill’ is uitvoerig en neigt met de Nederlandse host van de Italiaanse rederij naar een Tel Sell voor excursies en restaurants (niet bij de prijs inbegrepen). We vervolgen het college met een verkenning van het schip en de zoektocht naar het restaurant voor de 1e dinner-sitting dagelijks om 19.00 uur. We hebben geluk en delen de gevonden tafel de hele week met aardige Nederlanders. Een hele expeditie naar de hut volgt want de schuit bomvol overenthousiaste Italianen is groter dan verwacht. Na een hele lange dag leggen we ons rond 23.00 uur vermoeid in de kooi ten ruste. Zo nu en dan worden we gewekt door een opwaartse verschuiving van de maaginhoud. De volgende vaardag wordt melding gemaakt van een beetje ruwe zee hetgeen één en ander duidelijk maakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.