Begeleid varen

2016-08-09 18.47.59

Wij zijn gezegend met alle reisbegeleiding op deze enige vaardag tijdens de cruise. Naast de krasse pensionado en de aardige Nederlandse Costa host hebben wij natuurlijk ook nog onze eigen personal reisleider. Dit is de 3e cruise van zoonlief S. en ja, dan mag je met recht zeggen dat je alles al weet toch? Deze schijnbaar grenzeloze zelfverzekerdheid beperkt zich niet tot de diverse dekken van het schip, maar openbaart zich ook in het dagelijkse leven met onze kersverse tiener met tijdelijke achternaam ‘weet ik!’. Confronterend hoor om je als ouder nu al overbodig te voelen. Op hoop van zegen dat ook dit een hoofdstuk is in de almanak voor de opvoeding!

Deze vaardag laten we ons graag leiden en kijken met een gerust hart waar het schip strand. Gelukkig hebben we als georganiseerde Nederlandse reizigers een welkomstcocktail met de begeleiders die er voor geleerd hebben en laten ons de Prosecco en hapjes goed smaken. De te lange aansluitende excursie langs de restaurants (niet bij de prijs inbegrepen) volgen we ook gedwee. Onze S. plukken we her en der en regelmatig verveeld voor de ramen en de dekvloeren van het schip af. Dit alles is voor hem natuurlijk ook gesneden koek!

Te midden van de bekendste namen en werken uit de filmwereld aan boord van de Costa Fascinosa, zetten we koers naar Sicilië. De vaardag wordt afgesloten met hét Gala Dinner aan onze keukentafel voor deze week in het Gattopardo Restaurant.

2016-08-11 10.02.37

Il gattopardo is een film uit 1963 van de Italiaanse regisseur Luchino Visconti, gebaseerd op de gelijknamige roman van Giuseppe Tomasi di Lampedusa. De film beschrijft in Technicolor-beelden het machtsverval van een aristocratische familie op Sicilië gedurende de jaren 1861-1863, tijdens de Italiaanse nationalistische revolutie (Il Risorgimento) waarvan Giuseppe Garibaldi de voorman was.

Deze ‘aristocratische’ familie voelt zich opnieuw bevoorrecht door het aantal gangen van het menu en de persoonlijke bediening van onze vriend Karat. De gemaakte technicolor foto (niet bij de prijs inbegrepen) wordt op eigenwijze vastgelegd voor het nageslacht. Een kleine Nederlandse revolutie!

2016-08-23 12.54.31

Bij terugkomst in de hut worden wij attent gemaakt op mogelijke vallende sterren deze vakantiemaand, maar wat valt er onder de huidige omstandigheid nog te wensen?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.