Waarzo in Palermo

2016-08-11 08.35.06

Dankzij het drankenpakket (niet bij de prijs inbegrepen) weten wij inmiddels waar de lekkerste wakker-worden-koffie wordt geschonken en ook nog dichtbij een buitendek waar je je sigaret binnen 60 seconden op hebt vanwege een stevig zeebriesje. Dit laatste natuurlijk op advies uit eigen belang van zoonlief, die hier een neusje voor heeft en ophaalt. Even schrikken van de eerste aanblik van de eerste stad die we gaan aandoen. Zijn De Vief Piep’n van Groningen herrezen in Palermo?

2016-08-11 11.04.22

Palermo is de hoofdstad van de autonome regio Sicilië, op het gelijknamige eiland dat zuidelijk van de laars van Italië ligt. De stad ligt in het noordwesten van het eiland, aan de Tyrreense Zee en daarmee ook de Middellandse Zee.

Gelukkig is ook Palermo niet wat het lijkt bij een eerste aanblik en bij het verlaten van het schip worden we volledig in het zonnetje gezet met de bekende Italiaanse gebruiken, geuren, kunstwerken en monumenten. We nemen vandaag de benenwagen, maar merken dat de conditie op een lege batterij nog niet optimaal is.

Collage_Fotor1

Het Teatro Massimo Vittorio Emanuele is een operagebouw in de Siciliaanse hoofdstad Palermo. De opera is de grootste van Italië en de op twee na grootste van Europa, na de Opéra Garnier in Parijs en de Weense Staatsopera.

Bij het Teatro Massimo wordt er het maximum bereikt en S. zeilt theatraal naar het plaveisel. Warm! Dorst!

De onvrijwillige uitbreiding van de ‘Social Media Detox met een algeheel WiFi-loos bestaan speelt ons na de pauze parten. Binnen no time lopen we doelloos in een achteraf buurtje op Sicilië zonder bezienswaardigheden. De dialogen die volgen vallen gelukkig  onder de Omerta code van onze eigen maffia familie (‘wat er ook gebeurt, je praat met niemand over je familiezaken en houdt je mond gesloten’)!

2016-08-11 14.36.28

Tegen de tijd dat we de haven weer zien is het te laat en te warm om de wandeltocht voort te zetten, dus besluiten we terug te gaan naar het schip. Een gouden zet, want we kunnen zo front row ligbedjes bemachtigen, genieten van de aanblik van een spelend- en zwemmend kind met de matties uit Nederland en de tot nu toe minder succesvolle oranje olympische spelen op een groot scherm. Het extra aangekochte dranken pakket wordt verder uitgemolken en de mogelijkheid om terug te keren naar een digitaal bestaan voorzichtig onderzocht en berekend. E. krijgt geen verbinding met zijn provider om op mee te surfen dus rest er voor A. niets anders dan zich te verbinden aan de kostbare Costa service. Voorzichtig worden er 500 Mb gekocht, maar een 1e Social Media ronde van tien minuten doet de eerste 20 Mb al verslinden. Dat verplicht tot voorzichtig opbouwen van de zucht naar informatie. Iets wat Youri van Gelder ook gedacht moet hebben toen hij maar een paar drankjes nam na een succesvolle dag aldus gelezen in een flits Tweet!

WP_20160811_18_43_28_Rich

De avond sluiten we etend en drinkend af met het bijwonen van de meest favoriete show in Teatro Bel Ami; The Voice of The Seas. Ook de famiglia De Mol doet goede zaken aan boord …

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.