‘Aapjes kijken’ in Napels

WP_20160812_07_56_55_Rich

Het is vroeg wanneer we de vaste wal van Napels bereiken en kunnen slechts een halve dag deze Italiaanse stad bezoeken. De kustlijn wordt gedomineerd door de Vesuvius en de stad Napels die deels tegen de berghellingen is gebouwd.

WP_20160812_09_31_58_Rich

De Vesuvius is de vulkaan aan de westkust van Italië ten zuidoosten van Napels. De naam “Vesuvius” is afkomstig van het Oskisch “fesf”, wat rook betekent.

Om toch een goede indruk te krijgen dit keer geen wandeling en we slaan de venters voor de alternatieve vervoersmiddelen, die ons in grote getale opwachten bij het verlaten van het schip, van ons af. Een taxichauffeur wordt boos en steekt de draak met onze uiteindelijke keuze van vervoer vandaag. ‘Ga lekker aapjes kijken in de Hop-On HopOff joh’, bijt hij ons toe wanneer wij zijn genereuze aanbod afslaan voor een VIP taxirit. Samen met een stel oet Zoltkamp (Grunnen) blijven wij natuurlijk wel nuchtere boeren, halen de schouders op en nemen plaats boven in de dubbeldekker.

Collage_Fotor1

Gedurende de rit worden wij nagekeken door de bevolking. Hebben wij de taxichauffeur verkeerd begrepen en zijn wij zelf de aapjes?

2016-08-12 10.52.53

Wij krijgen in ieder geval een goed beeld van de stad rijk aan oude monumenten, druk verkeer en te weinig prullenbakken. Als je er iets koopt hebben de kooplui geen wisselgeld tenzij een zeker blond ventje ‘in gesprek gaat’ met een Afrikaanse venter, dan krijg je zomaar een armbandje gratis. Onze ervaringsdeskundige zoon natuurlijk weer! De tweede route van de Hop-On Hop-Off gaan we omwille van de tijd niet meer redden en samen met ‘de vissers oet Zoltkamp’ lopen we terug naar het schip.

WP_20160812_09_31_41_Rich

Intussen vergaapt onze privé reisleider zich aan de grote buurman van vandaag; de Harmony of The Seas van Royal Caribbean. Zijn bucket list wordt terstond geupgraded!

Collage_Fotor2

Bij de afvaart wordt de eerste cocktail genoten van de cruise. Het non-alcoholische karakter van het heerlijke goedje weerhoudt A. er niet van om ’s avonds een dansje te wagen met vriend Karat. De voorgestelde en niet verplichte dresscode is groen, wit en rood. Het was een Buona Italiaanse avond!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.