Kusjes uit Savona

2016-08-13 09.10.05.jpg

Vandaag legt het schip rond 09.00 uur aan in de haven van Savona, de thuishaven van de Costa Cruises. Voor veel passagiers is dit het einde van hun cruise en dat is duidelijk te merken op ons vaste ochtendkoffie stekje.

2016-08-13 10.02.34

De Costa Diadema biedt de meest volledige, innovatieve en verrassende ervaringen die u mag verwachten tijdens een cruise. Laat u betoveren door de vele verschillende stijlen, die een harmonieus geheel vormen.

Wij nuttigen ons ontbijt met uitzicht op het nieuwe vlaggenschip van de vloot; de Costa Diadema. Nog majestueuzer kan dit bruintje in wording echter niet trekken, dus stellen we alles in het werk om de ‘bucket list’ van onze ervaringsdeskundige in stijl en harmonieus in te dammen.

2016-08-13 11.11.06

Enigszins overdonderd staan wij aan wal in Savona niet in de laatste plaats nadat we bij de douane retour zijn gestuurd naar onze prestigieuze schuit. De alles omvattende en betalende Costa-creditcard is voor de eerste keer niet afdoende om de Italiaanse grens te passeren en in allerijl worden onze legitimatiebewijzen uit de hut gehaald en overlegd. Voor de eerste keer deze reis met beperkte informatievoorziening worden wij geconfronteerd met de dreiging van mogelijk naderend onheil.

WP_20160813_11_10_03_Rich

Savona blijkt echter een welkome verassing met zijn rustige (autoluwe), schone en overzichtelijke straatjes en steegjes. Voor het eerst kunnen we ontspannen wandelen en genieten van de winkelstraten, kerken, terrasjes en het Fort Priamar vlakbij.

Collage_Fotor1

In de St. Andrew kerk steken we traditioneel ons kaarsje aan voor de dierbaren die ons ontvallen zijn. Één klein waxinelichtje voor de helaas steeds groter wordende groep.

WP_20160813_11_46_26_Rich

De Cappella Sistina wordt ook bezocht waar Nederlands eigenwijs toch stiekem foto’s gemaakt worden van de pracht en praal en de toezichthoudster de wijsvinger heft naar manlief. ‘Kijk mamma, dat gebaar heeft zij van jou gestolen!’.

WP_20160813_12_03_21_Rich

Op de Kissing Point van het artistieke asfalt in het Palazzo Santa Chiara maakt S. onder protest een kleffe foto van zijn ouders, die op deze 13e van de maand stilstaan bij hun 13-jarig samenzijn die mede als gevolg van de Social Media Detox stilzwijgend en onopgemerkt voorbij is gegaan de vorige maand. De huidige digitale maatschappij gaat helaas over ‘liken’!

Collage_Fotor2

Na een drankje op een terras vervolgen we het gemoedelijke stadsbezoek via de fontein op Piazza Marconi naar het Fort Priamar. Duizend in een dozijn maar de oudheden, historie en nostalgie blijven boeien op elke reis.

WP_20160813_19_02_54_Rich.jpg

De avond op onze thuisbasis staat in het teken van de magie-show Metamorphosis met een optreden van de Italiaanse Hans Klok en illusionist Nicola Previti (www.nicolapreviti.com), wie kent hem niet. S. mag een kleine bijrol vervullen en de illusionist stopt watten in zijn mond om hier later garen uit te spinnen. Voor ons is de act meer dan geslaagd, want de rust die ons overvalt is magisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.