Snelle pas over de Ramblas

2016-08-24 18.21.56

Het schip meert rustig aan in de haven van Barcelona voor een te kort verblijf in Gaudí City. Want hoewel de klant van de meester zelf alle tijd van de wereld heeft, denkt een grote groep luidruchtige Italiaanse klanten van de Costa Fascinosa hier duidelijk anders over. Met veel bravoure, bombarie, gebaren en geluid claimen zij een plek voor 20 in onze Hop-On Hop-Off bus, waardoor voor ons slechts een plaatsje rest in de beneden sectie achter het raam. Met onze rugzak op de buik (op advies van de reisleiders in verband met dreiging tot beroving) aanschouwen we door besmeurde ramen de eerste organische vormen van de gebouwen van de kunstenaar.

Collage_Fotor1

Bij het meesterwerk de Sagrada Família zijn we inmiddels gepromoveerd naar het bovendek van de bus, maar moeten deze toch verlaten voor duidelijke bewijsstukken van aanwezigheid en een watertje met een exclusieve prijs.

Collage_Fotor2

Een blik op het tijdstip van afvaart, de klok én zoonlief doet ons besluiten de busreis door deze mooie stad voort te zetten én voor ons jubileum met z’n tweetjes met dé City Hopper terug te komen in een minder warme periode. Gedurende de rit zien we voldoende om dit besluit officieel te bezegelen met een grote slok water. De laatste haltes van de blauwe route moeten we door tijdgebrek helaas wel overslaan.

2016-08-14 17.34.48-1

Al snel wandelend leggen we de hele Ramblas vervolgens af in een olympische tijd om de shuttle naar de boot maar niet te missen. All on board on time!

Het tijdschema laten we op het schip voor wat het is en eten voor de verandering in het buffetrestaurant op het Tulipano Nero buffet dek 9. Tussen de mooie bloemen van het schip groeien natuurlijk ook brandnetels en het ‘zwarte tulp’ buffet restaurant heeft niet iedere dag onze voorkeur. Voor de lunch is het een ware zoektocht door hordes Italianen voor een zitplaats en bij het avondeten blijven we ons verbazen over- en vergapen aan de zorgvuldig frequent geselecteerde, getransporteerde, opgebouwde en uitgestalde privé-buffettafels van de gasten van het schip. Desalniettemin laten we ons het eten goed smaken en sluiten de dag af met een blik over onze groeiende buiken op de ranke Russische balletdanseressen tijdens de show in het theater.

2016-08-14 21.09.44

We’re heading for Ibiza!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.