Ibiza’s top of the Bill

2016-08-15 11.36.25

De nogal naïef bij een ‘aardige’ venter in Napels aangeschafte selfie stick mét knopje voor zoonlief S. blijkt niet te werken op zijn tweedehands Nokia Lumia. De teleurstelling is groot te meer het apparaat natuurlijk wel werkt op de iPhone van zijn moeder met een Apple obsessie. Bij het inschepen op de eerste cruise dag worden wij echter door de krasse reisleider attent gemaakt op de aanwezigheid van de imposante woonboot van de eigenaar van Microsoft in de haven van Palma. Nu de haven van Ibiza in zicht is, merken wij een soortgelijk jacht inclusief helikopterdek op.

2016-08-15 12.24.21

Op een te duur terras houden wij de wacht en met de selfie stick in de aanslag aanschouwen we de dagelijkse gang van zaken op het drijvend dorp om verhaal te halen zodra de goeroe ten tonele verschijnt. Natuurlijk verlaten wij na verloop van tijd mét een prijzige rekening, maar wel na een uitzonderlijk luxe toilet ervaring, onverrichte zaken het terras. De ‘Samar’ blijkt na enig Google werk op de laatste Costa Mb’s eigendom te zijn van een billionaire uit Koeweit en we sluiten natuurlijk niet uit dat deze op enigerlei wijze weer gerelateerd is aan de selfie stick verkoper in Napels.

2016-08-15 13.22.36

Wij laten de al eerder als gecompliceerd ervaren digitale tijd weer snel achter ons en bezoeken de oude-stad van Ibiza (Dalt Vila). De nederzetting van de Feniciërs in Sa Caleta schenkt ons een mooi zicht op ons hotel op zee.

 

Collage_Fotor1

Net op tijd zien we dat het de patser uit Koeweit te heet onder de voeten wordt. Oude middelen in de huidige tijd bieden mogelijk uitstekend uitkomst om het vertrek te beletten.

Collage_Fotor2

Echter, gewapend met de wijze lessen van een armoedige kunstenaar die zijn kunstwerken toont op een terras, laten we ons verder onderdompelen in al het moois dat dit eiland biedt en verrijken ons o.a. met souvenirs voor de achterblijvers en onszelf.

WP_20160815_15_52_15_Rich

Happy Ferragosto! Het is vandaag de belangrijkste feestdag in Italië en de dag dat Maria naar de hemel gaat en herenigd wordt met haar zoon Jezus

De laatste avond op het schip laten we een avondbezoek aan het party-eiland Ibiza schieten en genieten we de laatste dinner-sitting als kinderloos stel. S. heeft besloten een afscheidsetentje bij te wonen met de Nederlandse cruise-vriendjes in het buffet-restaurant. Je bent per slot van de cruise al 10! De schrik zit er behoorlijk in als hij tien minuten na het afgesproken tijdstip niet op de afgesproken plaats is. Een zoektocht wordt ingezet. Moeders blijft op haar post in de hut en vader doet een olympische marathon door het immense schip. Na een uur meldt de verstekeling zich hoogst verontwaardigd bij de hut. Waarom hebben wij niet beter gezocht? Hij zat met zijn vrienden aan de bar op het afgesproken dek!?

S. neemt de belangrijkste Italiaanse feestdag Ferragosto vandaag wel erg letterlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.