hoi Chiceloi!

Daar rijden we dan. In een camper op de Deutsche Autobahn op weg naar weet niet waar. De eerste dagen een beetje zoals ik mij de afgelopen maand heb gevoeld; onwetend en met pieken en dalen. En dat te bedenken dat we deze camperreis juist hadden geregeld om jou mee te kunnen nemen deze zomervakantie: Chicodedoedel op camper tour! Wat een mooie social media waardige plaatjes lagen er in het vooruitzicht.

Als ik nu om me heen kijk moet ik wel lachen. Wat dacht ik wel? Drie onervaren camperaars die er nog lang niet zijn. Die nog niet weten hoe soepel te manoeuvreren op de vierkante meter zonder elektriciteit maar met een vracht aan smart elektronica, zonder toilet voor de grote boodschap maar de wagen volgeladen met boodschappen, zonder een echt bed voor twee volwassenen, maar wel een slaapplaats die voldoet aan de afgelopen maand getrainde nachtrust van maximaal zes uur.
Maar wat hadden we je er graag bij gehad ten koste van een aantal camperplaatsen, de reisduur, het camper inventaris en te lange fietstochten. Ach eigenlijk ten koste van alles, want alles is niks meer aan zonder jou.

Op de eerste camperdagen zijn we op familiebezoek gegaan in Nederland en juist onderweg naar je broer Muck kregen we na een maand de conclusie van de sectie en kwam er een einde aan de zoektocht naar de reden van je te vroege vertrek. Natuurlijk hadden wij de ballen verstand van een castratie met catastrofale gevolgen en hebben we dus kosten nog moeite gespaard om achter de waarheid te komen. Diverse scenario’s lieten we de maand na je overlijden in alle onzekerheid, machteloosheid en woede de revue passeren. De complottheorieën waren niet van de lucht en uitermate geschikt voor een verfilming. Nu zegt men dat ‘slechts’ het oppeuzelen van een scherp bot je waarschijnlijk te bont is geworden! Waar en wanneer je dit moordwapen hebt genuttigd is niet duidelijk, maar wel dat je dit stiekem buiten ons gezichtsveld hebt gedaan. Wij mensen verstaan doorgaans toch iets anders onder scherp eten. Botverdrie Chico!

Hoewel de lekkernij niet is aangetroffen moeten we maar geloven dat deze wel een gaatje heeft gemaakt in je dunne darm met een acute septische buikvliesontsteking en shock als gevolg. Helaas kon deze diagnose niet in je woonplaats worden gesteld maar moest je een uur rijden verderop daarvoor sterven op de operatietafel in Wilhelminaoord. Een hoge septische koorts alleen is helaas geen reden voor spoedeisende hulp in Groningen. Je stoerheid is je dus mede fataal geworden. Naast het gat in je darm en het gat dat je achterlaat in ons gezin moeten we nu ook nog eens zien om te gaan met een aanzienlijke gat in onze vakantiebegroting. Gatverdarrie Chico!

Het bezoek aan je ‘tweelingbroer’ Muck en zijn baasjes doet ons goed. Even weer kroelen door de ons zo bekende blonde vacht. Even weer de goedheid van mens en dier ervaren, dat is wat ons verder helpt.

Muck 16-07-2019

Weet je hoe wij na je overlijden weer kleur terug kregen in het gezicht van je maatje S.? Toen hij een berichtje uit Zeeland voorlas waarin stond dat je moeder nu toch nog opnieuw een nestje mocht. Eigenlijk was het voor ons toen ook gelijk duidelijk. Wij hadden immers anderhalf jaar geleden na het overlijden van Bento al gekozen voor een nieuwe hond in ons leven en die wens is niet met jou meegegaan. Sterker, nu we er door jou aan geproefd hebben, is deze er meer dan ooit. Maar het verdriet om- en respect voor jou, prachtige Chico, zal altijd blijven ook nu wij op onze campertour je moeder Zara en zus Polly hebben bezocht in Zeeland om te melden dat we graag gebruik maken van het lieve aanbod.

Ter nagedachtenis aan jou zal ik de Facebook/Instagram Chicodedoedel in stand houden. Je volgers zijn namelijk wel gebleven. Zodra mamma Zara nieuwe wondertjes verwacht, zal ik weer foto’s en berichten gaan plaatsen. Foto’s en berichten van doedels met een gouden hart zoals jij, van je hopelijk groter groeiende familie en je halfbroer Benchi die wij dan ook hopen weer in ons hart te zullen sluiten en liefhebben.

Dag lieve, grote, blonde vriend! Draai je rondjes, maak ze gek daar boven maar blijf ons vooral volgen en beschermen 🌈 🐾💙

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.